Cum alegem ochelarii potriviti dupa forma fetei?

Cum alegem ochelarii potriviti dupa forma fetei?

               Cate perechi de ochelari de soare pentru femei ai: una, doua sau mai multe? Stim cu totii ca sarcina lor principala este de a proteja ochii de radiatiile ultraviolete nocive. Dar acest lucru nu impiedica ochelarii de soare sa fie un accesoriu preferat. Vara si iarna, ochelarii de soare ajuta la completarea aspectului si pun in evidenta stilul tau unic. Deci Cum alegem ochelarii potriviti dupa forma fetei?

            Designerii din toata lumea ne rasfata anual cu noutati: de la lentile colorate la decor extraordinar. Dar care e perechea de ochelari de soare dama care ti se potriveste conform formei fetei? In cele ce urmeaza dezvaluim acest aspect.

Se obisnuieste sa distingem 5 tipuri de fete:

  • Forma ovala
  • Forma rotunda
  • Forma patrata
  • Triunghiulara
  • Ingusta (in forma de diamant).

             Aceasta nu inseamna altceva decat ca, pentru fiecare forma, se potriveste un model de ochelari femei (sau mai multe). Este imperativ sa iei in considerare ce design subliniaza in mod favorabil caracteristicile fetei tale si care sa nu evidentieze dezavantajele.

Forma fetei – ovala

              Fetele cu fata ovala sunt foarte norocoase. Simetria caracteristicilor le face potrivite pentru aproape orice design si stil de ochelari de soare, de la clasic la sport. Prin urmare, poti alege in siguranta intre modele precum: aviator, cat eye, clubmaster, retro sau oversized. Principalul lucru este ca nu iti ascund trasaturile naturale, dar iti subliniaza favorabil sprancenele si pometii.

Forma fetei – rotunda

            Fetele cu fata rotunda ar trebui sa acorde atentie modelelor cu forme unghiulare, care vor adauga claritate caracteristicilor. De exemplu tipuri de rame ca: aviator, cat eye, oversize sunt cele mai potrivite. Designul mai alungit al ochelarilor de soare va da un anumit rafinament fetei si va subtia vizibil.

Forma fetei – patrata

              Fetele cu fata patrata au fruntea si linia maxilarului mai larga. Ochelarii ar trebui sa fie alesi cu un design rotunjit care sa atenueze vizual caracteristicile. Sunt potrivite rame de tip aviator, oversized sau cat eye. Ochelarii de soare ovali sau rotunzi creeaza un efect echilibrat si simetric, in timp ce modelele in stilul anilor 60, „Aviatorii” si alte modele rotunjite adauga eleganta liniei maxilarului.

Forma fetei – triunghiulara

             O caracteristica a acestui tip de fata este linia larga a fruntii, tamplele largi si barbia ingusta. De obicei, o fata in forma de triunghi are cea mai subtire barbie dintre toate tipurile de fata. Se recomanda evitarea cadrelor mai mici, preferand urmatoarele modele: aviator, cat eye, rectangular sau wayfarer. Rama in stilul „Ochiului pisicii”, si „aviatorilor”, rotunde si supradimensionate creeaza iluzia unei fete mai rotunjite.

Forma fetei - ingusta

               Femeile cu fete in forma de diamant au de obicei linie maxilara si fruntea inguste. Potrivit pentru ei sunt desigur modelul aviator, ochelarii rotunzi sau cei oval. Ochelarii ovali, precum cei in forma de  „ochi de pisica”, arata favorabil datorita curbelor mai moi ale cadrului. Intre timp, aviatorii si micii ochelari de soare rotunzi sunt, de asemenea, alegeri bune.

                Totusi, principala regula cand alegi ochelarii este sa iti placa, pentru ca ochelarii pe langa protectia pe care o ofera, sunt o stare de spirit. Daca iti pui ochelarii si te simti perfect in ei, atunci ai facut alegerea corecta!