Cum sa iti combini hainele pentru un outfit perfect?
Fashion: un cuvânt mic ce ascunde în spatele lui o mare de culori, texturi, idei şi expresivitate. Fashionul pentru unii este modul prin care se exprimă sau se afirmă. Lumea modei are nenumărate ramuri, de la cele mai atipice, până la cele mai simple.
Se spune că înainte de 1850, aproximativ 70% dintre femei își confecționau singure hainele. Acum situația a devenit mult mai simplă: doar te duci în magazine, magazine online sau la croitor și îți alegi ce se potrivește cel mai bine pentru stilul tău. Întrebarea este: oare ce alegi este corect din punct de vedere vestimentar?. În continuarea articolului îți voi prezenta câteva idei și concepte care te-ar putea ajuta să îţi găsești stilul perfect.
Combină hainele corect
Orice outfit prezentabil necesita puțin efort înainte. Ai nevoie de haine, accesorii, culori, încălțăminte, machiaj, etc. Uneori ne dorim atât de mult să ne îmbracăm bine, încât uităm de anumite detalii, care, fie ele mici, fac diferența în ținuta noastră. Iată câteva dintre ele.
Combinații de culori
Toate nuanțele și culorile existente provin de la trei culori principale (primare), anume roșu, galben și albastru. Din aceste culori combinate între ele rezulta culorile secundare (mov provenit din roșu și albastru, verde provenit din galben și albastru și portocaliu provenit din roșu și galben). Fiecare culoare secundară se potrivește foarte bine cu culoarea din care a provenit, astfel, la o ținută în care predomină roșu sau albastru, poți adaugă fără îndoială un pantof sau o eșarfă mov.
Combinarea unei culori secundare cu una principală dă naștere unei culori terţiare. Spre exemplu indigo, ce provine din mov combinat cu albastru. Totodată trebuie reținut faptul că această combinare a culorilor și nuanțelor tine mult și de un ochi care este capabil să observe estetica și potrivirea culorilor.
Alte tipuri de jocuri de culori pot fi culorile complementare. Aceste culori sunt cele diametral opuse pe paleta de culori și sunt: verde cu roșu, galben cu mov și albastru cu portocaliu. Ele sunt plăcute ochiului și pot fi folosite în outfituri îndrăznețe care captează privirile și aprecierile. Acestea au fost folosite și de către pictori mari cum ar fi Vincent van Gogh, care au realizat tablouri de mare succes.
O altă idee pentru outfituri echilibrate cromatic sunt ținutele monocrome. O vestimentație complet albastră, în nuanțe și tonuri diferite, complimentată cu pantofii și poșeta perfectă, nu are cum să dea greș indiferent cărui eveniment este destinată.
Materiale textile
Materialul hainelor joacă un rol cheie în vestimentație. Unele materiale sunt puse într-o lumină bună alături de altele. Pe când alte materiale vor strica ținuta. O vor face mai puțin strălucitoare, așa cum nu ai vrea să se întâmple. Până să ajungi la combinația materialelor, trebuie să știi clasificarea lor mai întâi. Iată câteva dintre cele mai dorite și purtate materiale textile.
Cel mai clasic material este nimeni altul decât bumbacul. Cultivat încă din cele mai vechi timpuri, fibra de bumbac este ideală pentru uz textil. În timp, și-a câștigat titlul de cel mai confortabil material care poate fi purtat în viața de zi cu zi. Acesta vine în diferite forme și cu ajutorul lui, multe haine pot lua naștere. Nu e de mirare că e foarte folosit, deoarece e un material fin, durabil, rezistent, versatil, se întreține ușor și îi permite pielii să respire.
Al doilea material popular este inul, acesta fiind unul dintre cele mai vechi materiale textile. Este un material vedetă în sezonul cald, având numeroase beneficii. Inul absoarbe foarte bine umezeala, aproximativ 20% din propria lui greutate, motiv pentru care este folosit în confecționarea de pături, prosoape, lenjerii, dar și îmbrăcăminte de vară.
Pe lângă proprietatea de a absorbi umezeala, inul este un material care “respiră”, prin urmare, eliberează umezeala la fel de rapid cum o și absoarbe. În plus, se mai știe despre in că e un bun izolator termic prin proprietatea lui de a păstra răcoarea în condiții de căldură. Toate aceste calități sunt întărite de faptul că inul este hipoalergenic și prietenos cu mediul, poate fi reciclat foarte ușor.
Este bine de știut faptul că inul este un material foarte dur care are 0 elasticitate. E atât de dur încât egiptenii foloseau inul în procesul de mumificare, iar cavalerii purtau pe sub armură haine din fibră de in. Duritatea și lipsa de elasticitate fac inul să se şifoneze foarte repede, din această cauză. De obicei hainele din in sunt combinate cu viscoza sau bumbac pentru a fi ceva mai elastic.
Țesătură de mătase este fină, rezistenta și are un aspect minunat. Este izolatoare împotriva frigului și a căldurii și poate să absoarbă aproximativ 40% din umiditate. Mătasea naturală are ca substrat o proteină (fibroina), prin urmare, este apropiată compoziției pielii, de aceea, țesătura de mătase este cea mai bine acceptată de piele, în special de persoanele cu pielea sensibilă, predispusă la eczeme și iritații.
Firul de mătase permite colorarea lui în nuanțe plăcute, naturale și frumoase. Acesta nu permite fixarea acarienilor și a alergenilor. Totuși există și haine de mătase care sunt combinate cu alte materiale, însă doar în îmbrăcăminte 100% din mătase te vei simți confortabil.
Jerseul este un material fin și confortabil, este de obicei tricotat din bumbac, lână sau alte materiale. Este perfect pentru situațiile în care vrei să pui comoditatea pe primul loc și să te simți foarte bine în hainele pe care le porți. Multe articole pot fi fabricate din jerse, printre ele numărându-se tricouri, pulovere, rochii sau chiar așternuturi de pat.
Acestea au fost doar unele dintre materialele căutate, însă există o multitudine de alte variante pe care le poți alege pentru hainele tale în funcție de preferințe și de cost.
Accesoriile - un avantaj imens
Moda este o artă în continuă schimbare. Toate combinațiile de culori, texturi și ținute pe care le vezi în reviste și la prezentări de modă sunt pur și simplu artă. Totuși, în toate acele prezentări, un lucru era aproape omniprezent: Accesoriile!
Cine și-ar vedea ținuta fără accesorii? Indiferent cât de bine arată ținuta din punct de vedere cromatic, accesoriile sunt cireașa de pe tort. Bineînțeles, există anumite ținute care nu necesită accesorii, însă acestea sunt prea puține.
Bijuteriile și ochelarii de soare
Știai că accesoriile au fost folosite din cele mai vechi timpuri? În Thailanda de Nord, fetele își puneau inele metalice în jurul gâtului de la vârsta de 5-6 ani. Pentru ca acestea să devină mai lungi în timp și să poată încăpea din ce în ce mai multe. Motivul era, evident, frumusețea. Acesta este un obicei care există până și în zilele noastre în acea zonă, însă, e pe cale de dispariție deoarece este destul de periculos.
Alt motiv pentru care ar fi fost folosite accesoriile ar fi cel religios. Un exemplu destu de bun ar fi amuletele sau pandantivele care se purtau cu precădere în zona gâtului, crezându-se că te protejează de spiritele rele sau de ghinion. Cu siguranță existau și mai multe motive în trecut pentru a purta accesoriile, dar hai să revenim în era noastră. Accesoriile nu mai sunt periculoase și sunt purtate strict pentru înfrumusețarea ținutei.
Fie că vorbim despre ceasuri, brățări, inele sau alte tipuri de bijuterii, acestea apar în toate variantele posibile, pentru că tu să îi oferi ținutei tale strălucirea perfectă. Există cercei de ocazie, coliere cu pandantiv în diferite culori, ceasuri mai fine sau mai extravagante. Moda nu are limite, și tocmai de aia, site-ul Joolar.ro are de toate!
Cerceii cu pietricele sunt bijuterii în adevăratul sens al cuvântului. Emană o eleganţă greu de egalat și sunt alegerea perfectă pentru ținute de gală sau de ocazii mai speciale. Sunt potriviți acestor tipuri de ținute deoarece le oferă strălucirea aparte de care au nevoie și încadrează faţa foarte bine, oferindu-i un plus de feminitate.
>> Cercei rotunzi de dama <<
Aceștia vin într-o formă rotundă, placați cu aliaj inoxidabil și cu cristale albe, au o dimensiune de 2.5x1.5 cm. Vin ambalați într-o cutie de bijuterii, putând fi fie depozitați în siguranță, fie oferiți direct cadou unei persoane dragi. Pe Joolar.ro găsești și alte modele de cercei.
Un alt tip de accesoriu important sunt ochelarii de soare. Aceștia dau o notă sexy și misterioasă ținutei. Totuşi, ochelarii de soare nu se potrivesc pe orice tip de faţă. Mai bine spus, în funcție de forma feței tale trebuie să îți alegi forma ochelarilor.
Dacă faţa ta este rotundă, ochelarii cu rama pătrată se potrivesc cel mai bine pentru tine, astfel, echilibrându-se forma feţei. Dacă faţa ta este pătrată, ochelarii cu rame pătrate clar nu sunt pentru tine. Atunci ai putea încerca o ramă rotundă sau ovală care să depășească linia orizontală a feței.
Feţele în formă de inimă au nevoie, de obicei, de ochelari cu rame alungite înspre partea inferioară a feței. De asemenea, dacă faţa ta are trăsături bine definite, dramatice, încearcă o pereche de ochelari cu rama groasă, iar dacă ai trăsături mai fine, poți purta niște ochelari mai subțiri cu rama finuţă.
>> Ochelari de soare pentru dame <<
Faţa alungită cere ochelari supradimensionați, cu rame groase, ascuțiți spre exterior, precum cei stil “cat-eye”. Aceștia sunt folosiți pentru a crea o iluzie de lățire a feței.
Nu în ultimul rând, dacă ai faţa ovală înseamnă că ai tras biletul câștigător. Femeile cu faţa ovală pot purta ce vor ele! Pot experimenta cum își doresc, pentru că toate tipurile de ochelari se potrivesc cu faţa lor datorită trăsăturilor simetrice, frunții înalte și a pomeților bine definiți.
Eșarfe și pălării
Încă o modalitate chic de a stiliza o ținută sunt eșarfele sau pălăriile. Pălăriile, în funcție de cum sunt integrate, pot fi chiar elementul cheie al ținutei, cel care te face mai interesantă și care atrage priviri de admirație.
Pălăriile au fost dintotdeauna un simbol al stilului și al clasei, iar acest statut a rezistat ani de-a rândul. Indiferent de anotimp, pălăriile ar trebui menținute în prim plan. Deoarece diferitele design-uri sunt concepute pentru a ne proteja fie de căldură, fie de frig. Adăugând o notă stilată ținutei.
Deși multe femei sau chiar și bărbați poartă pălăriile doar pe litoral sau în sezonul cald când merg la piscină, e bine de știut că pălăriile pot mai mult de atât. Există câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vrei să îți achiziționezi o pălărie.
Aceasta trebuie luată la mărimea potrivită, altfel vei fi stresata că iți va cădea de pe cap și vei adopta o poziție rigidă și încordată. Trebuie, de asemenea să ții cont și de înălțime: dacă ești scundă, alege o pălărie cu borul mic, iar dacă ești înaltă, alege un bor mai voluminos. De asemenea, dacă tocmai ce ai intrat în “aventura” pălăriilor, alege una simplă. Cu o culoare care să poată fi potrivită la mai multe outfit-uri, cum ar fi negru, maro sau nude.
Următorul element care îți poate scoate ținuta de sub anonimat este reprezentat de eșarfe. Aceste piese diafane au fost utilizate, ca și pălăriile, cu mult timp înaintea erei noastre. De fapt, pe vremea aceea era chiar un fel de obligație ca femeile să se accesorizeaza cu pălărie și eșarfă, altfel nu era “în trend’.
Un lucru ce reflectă evoluția este că eșarfa a trecut de la statutul de obligație. La un element care poate fi inclus numai în anumite outfituri. Așadar, doar cine vrea poate să aducă un plus de stil ţinutei sale prin adăugarea unei eșarfe potrivite ca material și ca paletă de culori.
Spre deosebire de pălării, eșarfele ne protejează mai mult de frig, însă există și materiale mai subțiri care permit pielii să respire și care pot fi adăugate fără probleme în ținutele de vară. Mai nou, există tot felul de trucuri pe internet prin care poți lega eşarfa. In așa fel încât să creezi o rochie sau un top vibrant de vară. Pot fi purtate atât la gât cât și pe cap, iar dacă vrei să treci la nivelul următor. O poți lega o mini eșarfă la geantă sau la pantaloni, depinde ce idee ai în ziua respectivă.
>> Esarfa subtire, vibranta pentru dama <<
In concluzie
Totuși, pe cât de frumos pot complimenta o ținută, pe atât de rău o pot strica dacă sunt greșit alese. Acestea au nenumărate modele și materiale care au anumite reguli de combinare. Așa că, ţine cont de sfaturile date mai sus legat de paleta de culori și joacă-te cum vrei tu cu eşarfele. Pentru a-ți ușura munca, am pregătit câteva modele de eșarfe de pe Joolar.ro de care sigur te vei indrăgosti.
Aceasta ar fi o variantă pe care o poţi purta vara, pe site exista mai multe culori. Printre care se numără, roşu sau roz. Poți încerca eşarfa aceasta subțire, sau dacă vrei una pentru anotimpul rece, te poți bucura de aşa-numitele şaluri.