Istoria genții de mână – tu știi cum a început totul?

Istoria genții de mână – tu știi cum a început totul?

Gențile de mână au devenit un accesoriu indispensabil în garderoba feminină, dar parcursul lor istoric este la fel de colorat și variat ca modelele pe care le vedem astăzi. O călătorie prin timp ne dezvăluie evoluția genții de mână, de la utilitate la simbol al modei și expresiei personale.

Începuturile - gențile practice ale Antichității

Istoria genților începe în Antichitate. În Egiptul Antic, atât bărbații cât și femeile purtau pungi mici, de cele mai multe ori atașate de centuri, pentru a-și transporta obiectele personale. Aceste genți erau adesea decorate cu bijuterii și broderii, indicând statutul social al purtătorului.

Evul Mediu - gențile ascunse și ce simbolizau acestea

În Evul Mediu, gențile au devenit mai mult decât un accesoriu practic. Erau adesea ascunse sub hainele voluminoase ale femeilor, ceea ce le conferea un aer de mister și modestie. Gențile erau un simbol al intimității și al valorilor personale, fiind realizate din materiale precum piele și catifea și decorate cu mărgele sau broderie.

Secolul al 17-lea și al 18-lea – ce erau pungile de mână?

Cu evoluția modei în secolele XVII și XVIII, gențile încep să se schimbe. Se dezvoltă pungile de mână, precursoarele genților de azi, folosite mai ales de femei pentru a-și purta efectele personale. Aceste genți erau de multe ori lucrări de artă, bogat decorate și reflectând statutul social.

Revoluția industrială - accesibilitate și diversitate

Revoluția Industrială aduce producția în masă și, odată cu ea, gențile de mână devin mai accesibile. Apar noi materiale, cum ar fi pielea sintetică și metalul accesibil, ceea ce permite o varietate mai mare de stiluri și modele.

Secolul al XX-lea - gențile de mână ajung peste tot

În secolul al XX-lea, gențile de mână devin simboluri ale modei și ale designerilor. Mărci precum Chanel, Louis Vuitton și Hermes lansează modele care devin iconice, transformând gențile în mai mult decât un accesoriu – o declarație de modă.

Prezentul - gențile în ziua de azi

Astăzi, gențile de mână combină stilul cu funcționalitatea, răspunzând nevoilor moderne. Designerii inovează cu noi forme, culori și materiale, iar gențile inteligente, cu porturi USB și compartimente pentru dispozitivele digitale, devin din ce în ce mai populare.

De la pungile practice ale antichității la accesoriile sofisticate de astăzi, gențile de mână au parcurs un drum lung, devenind un simbol al stilului personal și al inovației în design. La Joolar te așteptăm cu o gamă foarte variată de genți actuale pe care merită să le descoperi și care au toate șansele să te cucerească!

Un bun exemplu in acest sens este geanta de mana casual pentru femei, piele ecologica, Miss Lulu LH2004 care se adaptează perfect nevoilor zilnice, oferind două modalități de purtare. Echipată cu o curea reglabilă pentru umăr sau purtare în diagonală, asigură un confort deplin. Alternativ, poți opta pentru mânerele duble robuste, perfecte pentru o ținută elegantă de mână. Interiorul spațios al genții este securizat cu un fermoar și include două buzunare deschise, plus unul cu fermoar pentru acces rapid la esențiale. De asemenea, geanta dispune de două buzunare exterioare cu fermoar, situate convenabil la ambele capete, maximizând astfel spațiul de stocare.

O altă idee este geanta de mana, set din 3 articole, elegante din piele ecologica, Miss Lulu LD2218 care constă în trei piese elegante: o geantă tote, una de umăr și un clutch. Fiecare geantă oferă versatilitate în utilizare, putând fi purtată ca geantă de mână, de umăr sau crossbody. Cureaua ajustabilă asigură confort și personalizare. Tote-ul prezintă discret sigla „MISS LULU” și are un buzunar principal larg cu fermoar, plus buzunare interne. Geanta de umăr include un compartiment principal, buzunare interne și externe cu fermoar, iar clutch-ul este ideal pentru cosmetice. Acest set diversificat răspunde nevoilor zilnice, fiind perfect pentru diferite ocazii și scopuri.

Descoperă și geanta de seara pentru dama, clutch din piele ecologica, Miss Lulu EH2257 fiind o opțiune plină de rafinament, cu un design simplu, dar elegant, care se asortează ușor cu orice ținută, aducând un aer retro-chic de lux. Versatil, poate fi purtat ca geantă de mână, de umăr sau crossbody, datorită curelei de lanț detașabile. Compartimentul principal este accesibil printr-o clapă cu închidere magnetică, oferind un slot intern pentru carduri și un buzunar cu fermoar care împarte spațiul interior în două, pentru o organizare eficientă. Ideală pentru ocazii speciale ca nunți, întâlniri sau cocktailuri, această geantă elegantă cu lanț constituie un cadou perfect pentru doamne și domnișoare.

Nu rata geanta de mana pentru dama, piele ecologica intoarsa, Miss Lulu LB6871 care are toate șansele să devină preferata ta. Această geantă, confecționată din piele ecologică de calitate superioară, este ideală atât pentru birou, cât și pentru uzul zilnic. Oferă spațiu generos pentru obiectele personale esențiale - trusa de cosmetice, sticla de apă, umbrela, telefonul, portofelul, agenda și nu numai. Deși nu este concepută pentru a transporta un laptop sau documente A4, această geantă versatilă poate fi purtată comod pe mână, folosind mânerele scurte sau pe umăr, cu ajutorul baretei detașabile și ajustabile. Interiorul este eficient compartimentat, având două compartimente mari cu închidere magnetică, un buzunar cu fermoar și două buzunare deschise pentru organizarea optimă.

Nu ezita să treci în revistă și celelalte genți cu care te așteptăm la Joolar. Care este preferata ta?