5 Sfaturi Pentru un Black Friday 2022 Cât Mai Eficient

5 Sfaturi Pentru un Black Friday 2022 Cât Mai Eficient

              Odată cu apropierea toamnei, încep să se vadă la orizont faimoasele reduceri de Black Friday. Chiar dacă denumirea acestei zile nu are un caracter tocmai fericit, aduce zâmbete pe fețele a milioane de oameni care abia așteaptă să se bucure de reduceri masive la mii de produse.

            Totuși, fiindcă atât de mulți oameni își doresc produse foarte similare de Black Friday și vor să beneficieze de reducerile semnificative, este deosebit de important să îți faci un plan foarte bine pus la punct, înainte de începerea efectivă a discount-urilor. Pentru asta, echipa noastră ți-a pregătit un set de sfaturi pentru un Black Friday cât mai eficient.

Operațiunea „Vinerea Neagră - Black Friday”

           Pentru a te asigura că ești cât se poate de pregătit pentru valul de reduceri de Black Friday, va trebui să începi cu 1-2 săptămâni înainte. O analiză atentă a prețurilor, precum și o pregătire de rutină înainte de ziua cea mare sunt cele două aspecte care te vor ajuta să obții cel mai bun preț la orice produs.

Analizează prețurile

           În ciuda negării constante, foarte multe magazine din România (și nu numai) obișnuiesc să crească artificial prețurile în perioada adiacentă Black Friday. Astfel, o pereche de adidași care, în mod normal costa 500 de lei, poate suferi o scumpire de până la 100% înainte de Black Friday.

         Scopul aceste scumpiri este de a oferi un discount semnificativ în ziua reducerilor și de a oferi potențialului cumpărător impresia că reușește să cumpere un chilipir. În realitate, unele reduceri de Black Friday sunt, de fapt, scumpiri de Black Friday.

PRO TIP: Din fericire, prețurile de pe Joolar nu sunt crescute artificial în preajma perioadelor de reduceri*.

*de fapt, nu sunt crescute artificial niciodată, dar asta e cu totul altă poveste.

Marchează produsele favorite

            Majoritatea platformelor de cumpărături online au inclus un sistem de Produse Favorite. Aceste sisteme îți permit să îți pui la punct o listă de produse pe care ți le dorești, fără a fi nevoie să le adaugi în coșul de cumpărături. Totuși, adăugarea acestora pe o listă de Favorite nu face nimic altceva decât să creeze un coș de cumpărături parțial.

            Astfel, cele mai eficiente magazine au optat pentru menținerea unei singure opțiuni, aceea de a Adăuga in coș produsele pe care ți le dorești. În acest mod, vei avea întotdeauna la îndemână produsele tale preferate și vei avea posibilitatea să plasezi o comandă imediat ce reducerile devin disponibile.

Articol recomandat:  Cum să folosești cheia TSA la rucsac sau bagaj de cală?

Configurează-ți adresa de livrare

           Platformele de vânzări online îți solicită, înainte de plasarea unei comenzi, confirmarea adresei la care îți dorești să fie livrate produsele. Imaginează-ți situația în care ochelarii tăi de soare favoriți au o reducere de 25%, 29% sau chiar 34%, încerci să plasezi o comandă, însă trebuie să cauți pe internet codul poștal aferent adresei la care locuiești. Și, cum o problemă nu vine niciodată singură, viteza internetului tău este deosebit de scăzută.

            Vrei să eviți asta? Asigură-te că îți configurezi adresa de livrare înainte de începerea reducerilor. Adaugă totul, de la stradă, numărul blocului și al apartamentului, până la numărul de telefon la care poți fi contactat pentru livrare. Astfel, vei reuși să scurtezi timpul pierdut între lansarea reducerilor și plasarea efectivă a comenzii.

Adaugă o metodă de plată validă

            Ultimul pas înainte de plasarea oricărei comenzi online este plata. Pentru a evita costurile suplimentare adăugate de unele platforme atunci când plătești ramburs, îți recomandăm să folosești un card bancar pentru a îți plăti cumpărăturile online. Astfel, vei putea face plata în doar câteva secunde și nu vei mai avea decât să ridici coletul de la curier în următoarele zile.

            Totuși, pentru a evita situația în care nu-ți găsești cardul în ziua reducerilor sau contul tău trebuie confirmat din aplicația mobilă a băncii la care ai cont, este de preferat să adaugi o metodă de plată validă în contul tău înainte de lansarea reducerilor. Cea mai frecvent folosită metodă de plată atunci când vine vorba de cumpărături online este cardul de debit.

             Pentru a îl adăuga în contul tău, va trebui să introduci cifrele aferente numărului cardului, data de expirare, numele tău complet, precum și codul CIV/CVV (cod format din 3 cifre). Codul CIV/CVV este, de obicei, scris sau ștanțat pe spatele cardului tău. Acesta îți permite să faci cumpărături online în siguranță și să te asiguri că nimeni nu îți folosește cardul fără acordul tău.

              Este foarte important să nu introduci datele cardului tău în pagini care îți ridică suspiciuni. Chiar dacă pot părea autentice, există o mulțime de tentative de phishing menite să golească conturile românilor. Totuși, cu puțină atenție și câteva cunoștințe minime despre sistemele informatice, vei reuși cu brio să eviți orice astfel de situație.

Nu uita!

  • Nu introduce datele cardului tău pe site-uri care nu au în adresa URL extensia HTTPS.
  • Nu comunica nimănui codul tău CVV.
  • Nu accesa link-uri suspicioase primite pe Whatsapp sau prin SMS.

Fii pe fază

           Poate cel mai important aspect în ziua de Black Friday, prezența la momentul potrivit pe platformele magazinelor online îți va oferi șanse în plus la achiziția produsului dorit. Chiar dacă nu trebuie să aștepți la rând, ca la un magazin fizic, tot este foarte important să fii pe fază atunci când reducerile sunt listate pe site.

        După cum probabil știi deja, stocurile de Black Friday se epuizează foarte rapid. Așadar, e bine să fii printre primii care accesează site-ul și care plasează comanda dorită. În acest fel, îți rezervi produsele în timp util și te asiguri că beneficiezi de marile reduceri.

Timp de livrare extins

           Odată cu începerea perioadei aferente Black Friday, majoritatea furnizorilor de servicii de curierat din toată țara încep să întâmpine probleme de natură logistică. Astfel, dacă alegi să achiziționezi un produs de Black Friday, așteaptă-te să îl primești după câteva zile (bune) de așteptare.

         Au fost situații în care, din cauza volumului extrem de mare de comenzi, companiile de curierat au întârziat chiar și 1-2 săptămâni cu livrările în țară. Totuși, vezi partea bună - reducerile sunt valabile, indiferent de data livrării. Atâta timp cât ai finalizat achizția în perioada cât reducerile sunt active, iar stocurile sunt disponibile, prețul îți este garantat.

          Există și magazine online care nu se confruntă cu întârzieri prea mari la livrare, însă acest aspect nu ține în totalitate de platforma de vânzări. Odată ieșit din depozitul magazinului, coletul tău este predat curierului. Imaginează-ți cât timp durează până ce curierul identifică coletul tău, îl alocă unui anumit transport și reușește să ajungă la tine.

            Chiar dacă, în mod normal, livrările nu ar trebui să dureze mai mult de 48 de ore, indiferent de orașul în care locuiești, de Black Friday, media livrărilor este undeva la 72-96 de ore. Așadar, fii răbdător.

Reduceri de Black Friday pe Joolar.ro

            La fel ca majoritatea magazinelor online din România, Joolar vine în întâmpinarea clienților cu o mulțime de mega-reduceri de Black Friday. Totuși, transparența privind stocurile, lipsa scumpirilor artificiale și diminuarea semnificativă a timpului de livrare fac din ce în ce mai mulți români să se îndrepte către magazinul nostru atunci când vine vorba de:

            Dacă îți dorești și tu să te bucuri de cele mai tari reduceri de Black Friday, te așteptăm pe site-ul nostru. Nu uita: reducerile încep devreme, iar stocurile sunt limitate. Totuși, nu trebuie să te panichezi! Este loc pentru toată lumea pe Joolar.ro :)