Cum alegem ochelarii de soare dupa forma fetei?

Cum alegem ochelarii de soare dupa forma fetei?

             La fel cum se intampla cu alegerea coafurii, machiajului, cerceilor si palariilor, o femeie trebuie sa fie ghidata de forma fetei pentru a gasi ochelari de soare femei potriviti. Daca acest moment nu este luat in considerare, chiar si cel mai „cool” model poate arata nepotrivit. Deci Cum alegem ochelarii de soare?

          In cazul in care nu stii ce forma a fetei ai, inainte de a alege ochelari de soare pentru femei, cu siguranta trebuie sa afli.

Determinarea tipului fetei

            De obicei, se obisnuieste sa se distinga urmatoarele forme ale fetei - oval, patrat, triunghi (inima), romb (diamant) si cerc.

Pentru a determina ce fel de forma a fetei ai, o poti face astfel:

  • Trage tot parul inapoi si prinde-l intr-o coada de cal;
  • Pozitioneaza-te in fata oglinzii;
  • Inchizand un ochi, urmareste conturul fetei direct pe oglinda cu ruj sau orice altceva lavabil;
  • Compara rezultatul cu imaginile principalelor forme ale fetei si alege-o pe cea care ti se potriveste cel mai bine.

Car e este forma fetei tale? Ai gasit-o? Perfect!

Urmatorul pas este sa afli ce fel de ochelari ti se potrivesc conform formei fetei.

Fata ovala

         Este cel mai usor sa alegi ochelari de soare dama pentru o forma ovala a fetei, deoarece este universala. Aproape orice ochelari (de la clasici la modele moderne) se pot potrivi, principalul lucru este ca nu interfereze cu mentinerea proportiilor armonioase ale fetei.

             Trebuie avut in vedere faptul ca sarcina principala a ochelarilor este de a reduce vizual lungimea fetei si de a netezi colturile. Rame inguste, mici si optiuni fara rame ar trebui evitate.

Fata patrata

              Pentru a alege ochelarii de soare pentru o fata patrata, tine cont ca ochelarii cu rame sub forma de forme geometrice cu unghi drept sunt cea mai proasta alegere. Pentru a adauga echilibru vizual proportiilor unei fete patrate, trebuie acordata preferinta cadrelor rotunjite.

Fata in forma de triunghi (inima)

              Pentru a alege forma ochelarilor pentru o femeie cu acest tip de fata, ar trebui sa respecti regula de echilibrare a unui varf larg si a unei baze inguste. Cadrele rotunjite, cu inaltime mica, sunt cele mai bune pentru acest lucru. Merita, de asemenea, sa acorzi atentie „aviatorilor”. Totusi, ramele ar trebui sa fie subtiri si delicate. Alegerea nereusita ar fi cadre masive, unghiurile ascutite sau drepte.

Fata in forma de romb (diamant)

         Femeile cu acest tip de fata ar trebui sa incerce sa realizeze o ingustare vizuala a pometilor si extinderea fruntii pentru a aduce diamantul mai aproape de oval. Poti alege ochelari in functie de forma fetei „romb” din modelele cu rame patrate si ovale, precum si usor largite in partea de jos. Aviatorii ar fi, de asemenea, adecvati. Ramele cu colturi ascutite, precum si prea inguste sau prea largi nu sunt recomandate pentru aceasta forma a fetei – acestia doar vor accentua forma de diamant si mai mult.

Fata in forma de cerc

              Pentru a alege ochelarii potriviti pentru forma fetei, daca este rotunda, trebuie sa alegi optiuni care prelungesc vizual, apropiindu-l de oval. Pentru aceasta, cadrele dreptunghiulare si patrate sunt potrivite, precum si cele cu colturi ascutite. Nu sunt deloc potrivite ramele rotunde, precum si ochelarii oversize.

            Dupa ce ai studiat recomandarile date, iti va fi mult mai usor sa alegi ochelarii potriviti. Nu iti fie frica sa experimentezi, vara se prognozeaza a fi un a insorita, asa ca ai grija de ochii tai protejandu-i cu o pereche de ochelari care chiar ti se potriveste!