Cum îți faci angajații să devină mai loiali?

Cum îți faci angajații să devină mai loiali?

Cum îți faci angajații să devină mai loiali? 

Loialitatea angajaților reprezintă unul din principalii factori pe care e obligatoriu să îi iei în calcul atunci când vine vorba de eficiența unei companii. Indiferent că vorbim de startup-uri, IMM-uri sau chiar companii enterprise, este deosebit de important să cunoști gradul de loialitate al persoanelor care lucrează cu sau pentru tine. 

Ce înseamnă loialitatea la locul de muncă?

Loialitatea la locul de muncă înseamnă că un angajat este dedicat și devotat companiei pentru care lucrează și are un atașament puternic față de aceasta. Acest atașament se poate manifesta prin respectarea valorilor și principiilor companiei, prin implicarea în activitățile acesteia și prin dorința de a contribui la succesul acesteia pe termen lung.

loialitate angajati

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursă foto: Csaba Balazs (via Unsplash)

 

Loialitatea unui angajat față de locul de muncă poate fi identificată prin următoarele semne:

 • Dedicare - este dedicat locului de muncă și își petrece mult timp și efort pentru a-și îndeplini sarcinile și responsabilitățile;
 • Implicare - este interesat de problemele și preocupările companiei și își asumă responsabilități suplimentare fără a fi solicitat;
 • Comunicare pozitivă - vorbește pozitiv despre companie și colegii săi și încearcă să promoveze imaginea pozitivă a acesteia în exterior;
 • Atașament - simte o legătură emoțională puternică față de companie și își dorește să rămână angajat pe termen lung;
 • Confidențialitate - respectă confidențialitatea și politica de securitate a datelor companiei și nu dezvăluie informații sensibile.

Modalități de a crește loialitatea angajaților

În situația în care identifici un nivel de loialitate relativ scăzut în rândul angajațiilor din firmă, ai la dispoziție o mulțime de metode de a îi stimula să se apropie de ceea ce este de dorit pentru echipă. 

 

Există 2 principale modalități de stimulare a loialității unei persoane față de o organizație:

 1. Stimularea intrinsecă;
 2. Stimularea extrinsecă.

Stimularea intrinsecă a loialității

Stimularea intrinsecă a loialității este reprezentată de factorii interni care duc la un angajament puternic și durabil față de o organizație. Acest tip de loialitate este bazat pe motivația internă a angajatului și nu pe recompense externe. 

 

Satisfacția muncii este primul pas către obținerea unui grad înalt de stimulare. Aceasta apare atunci când angajatul simte o satisfacție personală din munca pe care o face și se simte legat emoțional de organizație. Totodată, oportunitățile de creștere și dezvoltare, atât pe plan profesional, cât și pe plan personal, sunt deosebit de importante. Principalele aspecte referitoare la dezvoltarea angajatului sunt posibilitatea de a participa la cursuri de formare și dezvoltare a competențelor dobândite anterior, accesul la diverse facilități, dar și pârghiile necesare pentru a își atinge potențialul.

Loialitate angajati

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursă foto: Sebastian Herrmann (via Unsplash)

 

Comunicarea în cadrul organizației și asimilarea valorilor organizaționale sunt și ele două aspecte deosebit de importante în ceea ce privește ridicarea nivelului de loialitate. Astfel, dacă angajatul se identifică cu valorile, cultura și obiectivele organizației și simte că face parte din aceasta, este mult mai predispus la un grad înalt de interes pentru a sprijini organizația în atingerea obiectivelor.

Stimularea extrinsecă în organizație

Stimularea extrinsecă a loialității este compusă din recompensele externe și factorii de motivație care influențează comportamentul angajatului în ceea ce privește angajamentul față de o organizație. Acest tip de loialitate poate fi temporar și depinde, în general, de recompensele oferite de companie.

 

Loialitate angajati

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursă foto: Jordan Whitfield (via Unsplash)

 

Începând de la bonusurile salariale și până la perspectivele profesionale, angajații pot fi stimulați prin tot felul de metode. Însă, din cauza inflației, dar și a schimbărilor recente în piața muncii, tot mai mulți angajați tind să fie motivați prin factori extrinseci. 

 

Astfel, o modalitate excelentă de a crește gradul de loialitate și nivelul de implicare al angajaților în activitățile companiei îl reprezintă oferirea de cadouri pentru cei cu performanțe ridicate. Este, totuși, important de menționat faptul că aceste cadouri trebuie să fie alese în mod inteligent și calculat. 

 

Dacă ai stabilit că stimularea extrinsecă este varianta optimă pentru tine, companie și angajați, hai să afli cum poți face asta fără prea mult efort.

Când și cum să oferi cadouri angajaților?

Alegerea modalității, dar și a momentului potrivit pentru distribuirea de cadouri este un factor care afectează în mod real succesul strategiei tale. Un mod eficient de a oferi o recompensă materială unuia dintre angajații tăi îl reprezintă competițiile periodice. 

 

Prin intermediul acestor competiții, angajații vor fi stimulați să lucreze cât mai eficient și să atingă un nivel cât mai înalt de performanță. Trebuie să ai grijă, însă, la transparența în cadrul acestor competiții - pot apărea discuții referitoare la afinitatea ta, în calitate de organizator, față de unii dintre angajați.

cadouri angajati

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursă foto: Kira auf der Heide (via Unsplash)

 

Spre exemplu, o metodă foarte des întâlnită în cadrul companiilor imobiliare (real estate) presupune recompensarea agentului imobiliar care a realizat cele mai valoroase tranzacții în luna respectivă. De obicei, sunt luate în calcul atât suma, cât și numărul de contracte incheiate.

 

Dar cum alegi premiul pentru o astfel de competiție? 

Ce cadouri să oferi angajaților?

Atunci când vine vorba de alegerea cadourilor pe care să le oferi angajaților din compania ta, îți recomandăm să ții cont de câteva sfaturi utile:

  • Cadourile simbolice generează implicare simbolică: pixurile, calendarele și cănile cu sigla companiei nu au oferit cele mai bune rezultate pe parcursul implementării strategiilor de creștere a loialității angajaților față de organizație;
  • Rămâi între linii: Un cadou de valoare prea mare poate face la fel de mult rău ca un cadou cu valoare strict simbolică, fiindcă este pasibil să afecteze bugetul companiei (mai ales dacă este inclus în mod repetat în lista de achiziții);
  • Coordonarea în timp e crucială: Cadourile oferite prea des nu vor mai stârni interes în rândul angajațiilor, iar premiile acordate prea rar nu vor reprezenta un factor motivațional real.

 

În funcție de domeniul de activitate al firmei tale, cadourile ideale pot fi diferite. Totuși, există anumite cadouri pentru angajați care nu pot da greș. Iată câteva dintre sugestiile noastre.

Rucsac Extensibil pentru Laptop BANGE BG77115

Rucsacul BANGE BG77115 este un produs cu un design modern și funcțional, care se adaptează perfect nevoilor unui utilizator activ. Materialele din care este confecționat sunt de înaltă calitate, durabile și rezistente la uzură.

 

Capacitatea acestui rucsac este generoasă, fiind dotat cu multiple compartimente și buzunare, astfel încât să poți organiza în mod eficient toate obiectele tale personale. De asemenea, buzunarele laterale sunt extrem de utile pentru a stoca lucruri precum sticla cu apă sau o umbrelă.

 

Un alt aspect important al acestui rucsac este confortul pe care îl oferă utilizatorului, grație bretelelor reglabile și a materialului de umplere de înaltă calitate din spate. Acestea fac ca rucsacul să fie ușor de purtat și să nu cauzeze disconfort, chiar și atunci când este încărcat cu obiecte grele.

 

În plus, BANGE este un rucsac versatil, potrivit pentru diverse activități, cum ar fi drumeții, călătorii sau pur și simplu pentru a-ți transporta obiectele personale în mod sigur și organizat - toate acestea la un preț excelent.

 

 

 

Cumpără acum:
Rucsac unisex, super slim, extensibil, impermeabil, BANGE BG77115

 

 

Rucsac Impermeabil pentru Laptop BANGE BG7261 (cu Port USB inclus) 

Rucsacul BANGE BG7261 este un produs de calitate, cu un design modern şi ergonomic. Materialul din care este confecţionat, poliester rezistent la apă, asigură protecţia conţinutului în condiţii nefavorabile. 

 

Compartimentul principal este spaţios şi bine organizat, cu buzunare interioare pentru stocarea obiectelor de valoare şi un compartiment pentru laptop de până la 15,6 inci. Bretelele sunt confortabile şi reglabile, iar sistemul de suspendare pe spate reduce presiunea pe umeri.

 

Rucsacul BANGE BG7261 este potrivit pentru diverse activităţi, de la drumetii la utilizarea zilnică pentru şcoală sau birou. Cu un design minimalist şi o varietate de culori disponibile, acest rucsac se poate potrivi oricărui stil personal și oricărui buget.

 

În general, rucsacul BANGE BG7261 este o achiziţie excelentă pentru cei care doresc un produs durabil, practic şi elegant. Preţul accesibil şi calitatea superioară a materialelor şi a construcţiei fac din acest rucsac o alegere ideală pentru oricine îşi doreşte un produs de încredere şi funcţional.

 

 

Cumpără acum:
Rucsac pentru laptop, impermeabil, antifurt cu port USB, BANGE BG7261

 

 

Geanta Impermeabilă pentru Laptop BANGE BG2559

Geanta BANGE BG2559 este un accesoriu util și interesant, cu un design minimalist şi atractiv. Fabricat din materiale de calitate superioară, cum ar fi piele ecologică şi poliester rezistent la apă, acest produs oferă o durabilitate excepţională. Compartimentul principal al genţii este spaţios, cu un compartiment separat pentru laptop de până la 15,6 inci şi mai multe buzunare interioare pentru organizarea şi stocarea obiectelor esenţiale.

 

Geanta BANGE BG2559 este perfectă pentru oamenii care au nevoie să transporte în siguranţă laptopul şi alte obiecte esenţiale, fie la birou, fie în călătorii. Designul minimalist al acestui produs se potriveşte oricărui stil personal şi poate fi purtat cu uşurinţă în mână sau pe umăr.

 

Mânerul din piele este confortabil şi oferă o prindere sigură, iar bretelele reglabile permit purtarea geantei în funcţie de preferinţe. În plus, geanta BANGE BG2559 vine cu o pungă separabilă pentru telefon şi alte obiecte mici, oferind o organizare suplimentară.

 

Așadar, geanta BANGE BG2559 este o achiziţie excelentă pentru cei care doresc un accesoriu versatil, durabil şi elegant. Preţul accesibil şi calitatea superioară a materialelor şi a construcţiei fac din această geantă o alegere ideală pentru oricine îşi doreşte un produs de încredere şi funcţional.

 

Cumpără acum:
Geantă pentru laptop, unisex, impermeabila, 15.6 inch BANGE BG2559

 

Portofel din Piele Ecologică pentru Damă

Portofelul Lulu LP2022 este un accesoriu modern, practic și elegant, potrivit pentru orice persoană care își dorește un portofel de calitate. Designul său simplu și curat este atractiv și se potrivește cu orice ținută, făcându-l potrivit pentru utilizare zilnică.

 

Materialul din care este confecționat, pielea ecologică, este durabilă și rezistentă la uzură, asigurând o lungă durată de viață a produsului. Închiderea cu fermoar asigură siguranța închiderii portofelului și a conținutului său.

 

Interiorul portofelului este organizat astfel încât să poată ține în siguranță cardurile, banii și alte documente importante. Compartimentul pentru carduri are mai multe spații, astfel încât să poată fi organizate cardurile în mod ordonat. De asemenea, există un compartiment pentru bani și documente, astfel încât să fie ușor de accesat și de organizat conținutul.

 

Un alt aspect important al acestui portofel este dimensiunea sa compactă, care îl face ușor de transportat în buzunar sau în geantă. Nu ocupă mult spațiu și poate fi purtat cu ușurință în orice moment al zilei.

 

În concluzie, portofelul Lulu LP2022 este un produs de calitate, care oferă un raport excelent între funcționalitate și stil. Este durabil, practic și elegant, astfel încât să poată fi utilizat în siguranță zilnic. Dacă îți dorești un portofel care să îți ofere toate aceste avantaje, dar care să nu coste o avere, atunci Lulu LP2022 este alegerea perfectă pentru tine.

 

Cumpără acum:
Portofel pentru dama, piele ecologica, Lulu LP2022

Cadouri pentru angajați

Dacă niciunul dintre aceste produse nu ți-a atras atenția, te așteptăm pe Joolar.ro pentru a vedea întreaga noastră ofertă. În lista cu sute de produse vei găsi, cu siguranță, câteva care sunt pe placul tău - poate nu doar pentru angajați, ci și pentru tine și familia ta. 

Vezi reducerile exclusive de la finalul articolului.