Cum să Alegi un Rucsac Pentru Laptop? (+ Top 3 Modele în 2022)

Cum să Alegi un Rucsac Pentru Laptop? (+ Top 3 Modele în 2022)

            Având în vedere dezvoltarea tot mai rapidă a tehonlogiei, precum și ritmul alert al vieții noastre, laptopul a devenit un adevărat aliat în lupta împotriva întârzierilor. Mulțumită acestui dispozitiv portabil, ai acum posibilitatea de a lucra de oriunde și de a purta cu tine toate documentele și fișierele importante.

            Date fiind dimensiunile acestuia, va trebui, cel mai probabil, să folosești o geantă sau un rucsac pentru a îl transporta. Întrucât transportul în mână nu este o soluție viabilă, ți-am pregătit un ghid practic care să te ajute să decizi cum sa alegi un Rucsac Pentru Laptop.

BONUS: La finalul articolului vei găsi cele mai populare modele de rucsac pentru laptop în 2022.

De ce să alegi o geantă sau un rucsac pentru laptopul tău?

          Pentru că este atât de important pentru tine, laptopul tău trebuie să beneficieze de protecție împotriva loviturilor, precum și condiții de transport optime. Imaginează-ți ce s-ar întâmpla dacă ai merge cu laptopul în mână până la birou într-o dimineață ploioasă de toamnă. Cu siguranță, umezeala nu va fi un lucru plăcut, mai ales atunci când vine vorba de circuitele interne ale acestui dispozitiv.

Sursa: Unsplash

           Totodată, în timpul transportului, laptopul tău poate să fie supus unor șocuri mecanice. Fie din neatenție, fie din cauza modului în care e transportat, lovirea carcasei exterioare de diferite obiecte va produce neplăceri, în ceea ce privește componentele hardware. Așadar, este foarte important să îți protejezi laptopul de șocurile mecanice și să îl păstrezi, totodată, într-o condiție estetică cât mai bună.

            Dacă cele două motive anterioare nu te-au convins, gândește-te la cât de comod ți-ar fi să cari un obiect de 1.5 - 2.0 kilograme în mână până la birou. Vorbim de 2.0 kilograme fără a mai lua în calcul alte accesorii, indispensabile, de altfel, în munca ta zilnică. Printre aceste accesorii se numără mouse-ul, încărcătorul și căștile tale favorite.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi un rucsac pentru laptop?

           Dată fiind varietatea mare de produse disponibile pe piața din țara noastră, alegerea unui rucsac potrivit pentru laptopul tău implică o analiză îndeajuns de detaliată pentru a îți putea satisface toate nevoile. În continuare, ți-am pregătit o listă cu cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi un rucsac pentru laptop.

Articol recomandat:: Rucsacul – De ce trebuie neapărat să fie inclus în outfit-ul tău zilnic

Materialul din care este fabricat

          Primul și, probabil, cel mai important aspect pe care trebuie să îl iei în considerare este materialul din care este fabricat rucsacul. În funcție de acesta, geanta va avea diferite caracteristici și îți va oferi anumite avantaje. Spre exemplu, un rucsac din poliester va fi mult mai rezistent la intemperii (apă, ninsoare, ploaie, etc.) comparativ cu o geantă din bumbac.

Nylon 460D vs Nylon 660D

           Totodată, anumite caracteristici aferente materialului îți pot influența și ele alegerea. De exemplu, există o mulțime de tipuri de nylon pe piață. Nylon 460D sau Nylon 66 sunt doar două din cele mai populare fibre folosite în producția de masă a rucsacurilor. Principalul avantaj al rucsacurilor fabricate din nylon este reprezentat de rezistența la abraziune și la sarcină extinsă.

Sursa: Unsplash

         Așadar, îți vei putea pune liniștit laptopul în ghizodan alături de alte accesorii, fără a te teme de o eventuală ruptură a materialului. Totuși, va trebui să îți ții rucsacul departe de expunerea prelungită la razele solare și la lumina ultravioletă (UV), întrucât aceste fibre au o rezistență scăzută a culorii și se vor decolora foarte rapid.

100% Poliester

            Rucsacurile fabricate din poliester sunt durabile și nu au aceleași probleme referitoare la decolorarea în contact cu razele solare și lumina UV. Totodată, acest material se usucă repede, însă nu îți permite să transporți o încărcătură foarte grea.

             Partea cea mai bună este că are un grad foarte mare de rezistență atunci când vine vorba de abraziune, fiind un material bazat pe mase plastice. Este o alegere excelentă pentru un rucsac pe care plănuiești să îl folosești zi de zi în drumul tău spre birou.

Compartimentarea spațiului de depozitare

            Atunci când vine vorba de utilizarea unui rucsac pentru transportul diferitelor gadget-uri electronice, este foarte important să ai în vedere modul în care spațiul de depozitare este compartimentat. Așadar, îți recomandăm un rucsac cu cât mai multe buzunare, care să îți permită să depozitezi separat laptopul de accesorii.

              Astfel, vei reuși să eviți zgârieturile care pot apărea în timp pe carcasa exterioară a laptopului. Totodată, presiunea aplicată de diferiți factori externi poate determina deterioarea carcasei sau a accesoriilor, iar asta e un lucru pe care, cu siguranță, îți dorești să îl eviți.

Port-uri USB

            Spre deosebire de rucsacurile de zi cu zi, cele special destinate laptopurilor vin la pachet cu anumite port-uri USB. Prin intermediul acestora îți poți încărca dispozitivele pe care le folosești în drumul tău spre birou.

            Unele vin și cu un spațiu de depozitare, sub formă de buzunar ascuns, destinat transportului unei baterii externe. Astfel, nu va trebui să mergi cu acumulatorul extern în buzunar sau în mână și vei avea întotdeauna acces rapid și facil la porturile de încărcare. Există anumite modele care vin cu acumulatori integrați, cu capacitate de până la 10 000 mAh. Principalul dezavantaj al acestora este reprezentat de rezistența în timp a celulelor de încărcare.

Rezistența la umiditate și impermeabilitatea

        Un alt aspect crucial de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi un rucsac pentru laptop este impermeabilitatea acestuia. Chiar dacă acest factor este foarte des asociat cu materialul din care este fabricat rucsacul, există anumite produse care sunt tratate suplimentar pentru a fi rezistente la apă.

           În acest fel îți protejezi toate dispozitivele electronice de pătrunderea apei și a umidității. Chiar dacă unele dintre acestea au anumiți senzori integrați, meniți să preîntâmpine eventualele probleme cauzate de umiditatea în circuit (precum smartphone-urile de ultimă generație), este foarte important să fii precaut.

Cele mai populare 3 rucsacuri pentru laptop în 2022

            Acum că ai aflat tot ce trebuie să ai în vedere atunci când cumperi un rucsac pentru laptopul tău, e timpul potrivit să îți prezentăm care sunt cele mai popualre 3 modele de astfel de rucsacuri pe care le poți încerca anul acesta.

Rucsacul Bange BG 22188

          Fiind un rucsac destinat persoanelor cu o viață activă, rucsacul Bange BG 22188 este o alegere excelentă atunci când vine vorba de transportul laptopului tău de acasă și până la locul de muncă sau până la școală.

>> BANGE BG22188 <<

În ceea ce privește compartimentarea acestui rucsac, vei avea la dispoziție 7 buzunare separate, împărțite astfel:

 • 1 buzunar pentru laptop (cu dimensiune de până la 15.6 inch / 39.6 cm) echipat cu bandă velcro;
 • 1 buzunar pentru tabletă (cu dimensiune de până la 9.0 inch / 22.8 cm);
 • 2 slot-uri pentru instrumente de scris (pixuri) sau accesorii similare (Stylus, Active Pen, etc.);
 • 2 buzunare open-carry (destinate depozitării acumulatorilor, încărcătoarelor de telefon și laptop, precum și altor periferice);
 • 1 buzunar cu fermoar (potrivit pentru telefonul tău mobil, un acumulator extern de rezerva sau chiar documentele personale).

        Greutatea rucsacului Bange BG 22188 este de doar 1 250 de grame (1.25 kilograme), fiind un accesoriu versatil și eficient. Acesta poate deveni foarte ușor parte componentă a oricărui outfit casual.

        Din păcate, la momentul actual există doar o singură culoare disponibilă pentru acest rucsac - negru standard. Totuși, pe viitor, este posibil să apară și variații în alte culori. În ceea ce privește prețul, acesta poate părea destul de piperat la prima vedere. Totuși, având în vedere materialele de calitate și utilitatea extinsă a acestui rucsac, prețul este mai mult decât corect (mai ales ținând cont de ultimele reduceri la rucsacuri pe Joolar.ro).

Rucsacul Uniton AT1112

          Fiind o alegere potrivită, în special, pentru doamne și domnișoare de toate vârstele, rucsacul Uniton AT1112 este foarte bine compartimentat și îți oferă posibilitatea de a îți transporta toate obiectele necesare desfășurării activității tale de zi cu zi.

>> Rucsacul Uniton AT1112 <<

         Având un număr total de 10 buzunare și compartimente separate pentru diferite obiecte, acest rucsac este o alegere eficientă pentru tine, mai ales dacă ai întotdeauna multe lucruri de transportat. Compartimentele sunt dispuse astfel:

 • 1 buzunar pentru laptop (cu dimensiune de până la 13 inch / 33 cm);
 • 1 buzunar interior pentru tabletă (cu dimensiune de până la 8 inch / 20.3 cm);
 • 1 buzunar cu fermoar (perfect pentru telefonul tău mobil, încărcătorul laptopului și căștile tale);
 • 2 buzunare interioare de tip open-carry (potrivite pentru transportul diferitelor accesorii aferente muncii de birou);
 • 2 buzunare laterale pentru sticle și umbrelă;
 • 1 buzunar exterior echipat cu o capsă magnetică;
 • 1 buzunar interior echipat cu elastic;
 • 1 buzunar exterior situat pe partea frontală a rucsacului și echipat cu fermoar.

         Întregul rucsac este confecționat din poliester și este rezistent la apă. Totuși, după o ploaie torențială, îți recomandăm să lași rucsacul la uscat până ce toată umezeala dispare din căptușeală. Astfel, vei menține aspectul și propietățile acestuia pentru mai mult timp.

          În ceea ce privește prețul, este, cu siguranță, unul imbatabil. Îți recomandăm să consulți chiar acum oferta Joolar.ro pentru a vedea cel mai bun preț al rucsacului Uniton AT1112.

Rucsacul WEPLUS WP8801

         Cu un desgn minimalist, dar foarte multe avantaje de prezentat, rucsacul WEPLUS WP8801 vine în întâmpinarea studenților și a persoanelor care desfășoară muncă de birou. Acesta este foarte bine compartimentat și are diferite accesorii foarte interesante și utile.

>> Rucsacul WEPLUS WP8801 <<

        În ceea ce privește compartimentarea rucsacului, cei de la WEPLUS au împărțit spațiul de depozitare astfel:

 • 1 buzunar căptușit pentru laptop (cu dimensiuni de până la 15 inch / 38.1 cm);
 • 1 compartiment pentru clipboard-uri și foi (cu dimensiuni echivalent A4);
 • 2 slot-uri pentru pixuri și accesorii similare (Stylus, Active Pen, creion grafic, etc.);
 • 4 buzunare de tip open-carry (potrivite pentru orice fel de accesorii ale laptopului tău).

         Totuși, acest rucsac nu este complet impermeabil. Fiind fabricat din poliester netratat, va rezista stropilor de apă, dar nu va rezista cu brio unei ploi torențiale. Așadar, va trebui să ai ceva mai multă grijă dacă îți dorești să achiziționezi acest model.

         Pe de altă parte, greutatea este, cu siguranță, excepțională. Cântărind doar 870 de grame (0.87 kilograme), este unul din cele mai ușoare rucsacuri pentru laptop de pe piață.

      Atunci când vine vorba de preț, este unul din cele mai ieftine rucsacuri de pe piață. Ținând cont de beneficiile pe care le oferă, este destul de puțin probabil să găsești o variantă mai ieftină.

Concluzie - Cel mai bun rucsac pentru laptop în 2022

Răspunsul, pe scurt, este depinde. Depinde foarte mult de nevoile tale și de activitățile tale de zi cu zi. Pe baza informațiilor prezentate în secțiunea anterioară, vei putea decide care este rucsacul potrivit pentru laptopul tău.

Totuși, pentru a îți ușura și mai mult treaba, ți-am pregătit inclusiv o comparație obiectivă a celor 3 modele.

  Bange BG 22188 Uniton AT1112 WEPLUS WP8801
Material poliester poliester poliester
Impermeabil da da parțial (rezistent doar la stropi de apă)
Greutate 1 250 de grame 750 de grame 870 de grame
Dimensiune maximă laptop

15.6 inch

39.6 cm

13 inch

33 cm

15 inch

38.1 cm

Număr total de compartimente 7 10 8
Stil Office Casual Casual Business
Preț (*)

289.00 RON

249.00 RON

219.00 RON

189.00 RON

219.00 RON

189.00 RON

            Acum că ai aflat totul despre cele mai populare 3 modele de rucsacuri pentru laptopul tău, e momentul să iei o decizie. Iar după ce te-ai decis, scrie-ne și nouă pe Facebook (@Joolar.ro). Suntem super curioși să aflăm care e modelul tău favorit!