Cum să folosești cheia TSA la rucsac sau bagaj de cală?

Cum să folosești cheia TSA la rucsac sau bagaj de cală?

            Tot mai mulți călători doresc să își încuie bagajele personale pentru a proteja lucrurile personale. De asemenea, este important să înțelegem că ofițerii TSA trebuie să fie capabili să inspecteze bagajele și conținutul acestora atunci când este nevoie. Aici intervin încuietorile recunoscute de TSA.

              Pentru a asigura transportul în siguranță al călătorilor, TSA verifică toate bagajele de cală și de mână înainte de a li se permite să fie aduse la bordul aeronavelor comerciale. În general, tehnologia ne permite să verificăm electronic bagajele fără a le deschide, dar există momente când trebuie să inspectăm fizic un bagaj.

Ce sunt încuietorile TSA?

             Pe scurt, un lacăt de bagaje aprobat de către TSA este orice încuietoare care are sigla Travel Sentry pe ea. Travel Sentry a fost creat în 2003 și este un grup care dezvoltă și licențiază standarde utilizate în securitatea călătoriilor. Acesta include standarde și aprobări pentru încuietorile pentru bagaje care pot fi deschise de agențiile de securitate a aviației precum TSA.

         Orice încuietoare cu sigla Travel Sentry înseamnă că TSA are o cheie universală pentru a îți deschide încuietoarea. Încuietorile acceptate de TSA vin într-o gamă de tipuri și stiluri diferite, inclusiv încuietori TSA cu chei, încuietori de cadran TSA și multe altele.

Ce semnifică denumirea TSA?

         TSA vine de la “Transportation Security Administration”. TSA este agenția guvernamentală americană care se ocupă de securitatea aeroporturilor în toate aeroporturile din SUA.

Cum să utilizezi încuietorile pentru bagaje aprobate de TSA?

          O valiză cu încuietoare cu combinație TSA nu are nevoie de cheie pentru a se deschide. Acest tip de lacăt este foarte util atunci când călătorești în străinătate, în special în Canada și SUA, deoarece poate fi deschis cu ușurință de către autoritățile vamale din aeroport atunci când este necesar pentru inspecție, prevenind deteriorarea acestuia. Iată pașii pentru a folosi un astfel de produs:

 1. Deschide valiza prin alinierea tuturor numerelor la 0-0-0, care este setarea din fabrică, apăsând butonul glisant;
 2. Apasă butonul de intrare cu un obiect ascuțit;
 3. Setează noul cod;
 4. Apasă din nou butonul glisant și butonul de intrare va apărea;
 5. Verifică dacă funcționează.

Travel Trip: Notează combinația (și păstreaz-o într-un loc sigur) odată ce este setată, astfel încât să ai o referință în cazul în care o vei uita vreodată.

Care sunt beneficiile încuietorilor pentru bagaje aprobate de TSA?

           O încuietoare de tip TSA pentru rucsacul sau bagajul tău de cală poate avea mai multe avantaje. Pe lângă protecția obiectelor personale din interior, aceasta îți poate garanta și că vei trece cu brio testul de securitate al ofițerilor TSA din aeroport. Specialiștii noștri ți-au pregătit o listă cu beneficiile oferite de către un astfel de produs.

Siguranță crescută

             Îți recomandăm să îți protejezi lucrurile personale! Cel mai mare beneficiu al unei încuietori TSA este că îți permite să îți asiguri valiza și obiectele valoroase care sunt depozitate în interior. Astfel, îți este mai ușor să te bucuri de vacanță și să îți protejezi proprietatea atunci când bagajele nu sunt în mâinile tale.

              O încuietoare TSA poate ajuta, de asemenea, ca fermoarele genții tale să nu se deschidă accidental în timpul transportului, curgând șosete și lenjerie de corp pe tot caruselul de bagaje. De asemenea, poate vrei să utilizezi un lacăt în timp ce călătorești într-un tren sau autobuz aglomerat și chiar și în timpul zilei la hoteluri pentru a descuraja furtul.

Nu vei întâmpina probleme la verificarea bagajelor!

           În timp ce lacătele obișnuite ar trebui să îți păstreze obiectele de valoare în siguranță, ele nu vor respecta întotdeauna regulile de călătorie. Însă în cazul încuietorilor TSA poți fi sigur că regulile de călătorie vor fi respectate, deoarece sunt aprobate de TSA.

              La un aeroport, oficialii de securitate au dreptul de a căuta în interiorul oricărei piese din bagaj pentru a se asigura că este sigur pentru călătorie. Dacă utilizezi un lacăt neaprobat de TSA pentru a îți păstra valiza în siguranță, este posibil ca autoritățile să fie nevoite să taie lacătul pentru a avea acces la interiorul bagajului tău.

             Cu o încuietoare pentru bagaje aprobată de TSA, ofițerii vor avea o cheie universală pentru a deschide broasca și pentru a îți verifica geanta și apoi a o încuia din nou pentru a se asigura că rămâne securizată.

Îți vei face călătoria mai ușoară

            Pur și simplu, unul dintre cele mai mari beneficii ale unui lacat TSA este că îți va permite te bucuri de vacanță și să îți protejezi proprietatea atunci când bagajele nu mai sunt la îndemână. Cu alte cuvinte, beneficiile încuietorilor TSA sunt similare cu avantajele oricărui alt lacăt – îți păstrează bagajele în siguranță. Cu toate acestea, factorul care face ca încuietorile aprobate de TSA să fie diferite, este că acestea permit autorităților de securitate să îți cerceteze geanta și să o resecurize fără probleme.

Când ar trebui să utilizezi o încuietoare TSA pentru bagajele sau rucsacul de cală?

              Odată ce cobori din zbor și ajungi la destinație, vei avea nevoie de un anumit tip de transport. Dacă iei un autobuz în care bagajele sunt depozitate dedesubt sau metroul de la aeroport la hotel, cu siguranță ar trebui să îți folosești încuietoarea pentru bagaje. Chiar și în cele mai moderne și mai sofisticate orașe există încă șansa să fii jefuit.

              De asemenea, mai multe persoane se vor ocupa de bagajele tale în timpul călătoriei și este posibil ca, la un moment dat,  bagajele să fie nevoite să stea undeva pe un trotuar sau în holul unui hotel în timp ce sunteți ocupat să faceți check-in. Un lacăt va împiedica pe oricine să intre și să iasă rapid cu obiectele tale de valoare.

Atunci când ajungi la destinație

              Ai multe opțiuni când vine vorba de locuri de cazare la destinația aleasă. Indiferent dacă stai la hoteluri de cinci stele sau la pensiuni modeste, oamenii pe care nu îi cunoști vor avea adesea acces la bagajele tale.

              În mod clar, dacă stai într-o cameră comună cu alți călători (alias străini), vei dori să îți încui bagajele atunci când dormi sau nu te afli în cameră. Când stai într-un hotel, menajele intră în cameră pentru a face curățenie, așa că asigură-te că îți încui obiectele de valoare fie în geantă, fie în seiful din cameră. Deși un seif încuiat este util să îl ai într-o cameră de hotel, o valiză încuiată poate fi o opțiune mai bună. Doar tu vei avea cheia sau codul, spre deosebire de seiful pentru care personalul hotelului ar putea avea o cheie principală.

Chiar am nevoie de un lacăt pentru bagaje?

          Cu siguranță ai nevoie de un lacăt pentru bagajele de cală. Este mult prea ușor pentru cineva să ia un bagaj care nu este al lor de pe o bandă rulantă și să plece cu el, fie să-l ia acasă, fie să ia ceva din interior și să îl pună înapoi mai târziu pe bandă. Atunci când există bagaje ușor de deschis, acestea vor fi prioritare pentru tâlhari.

         Chiar dacă nu ești îngrijorat de hoți, încuietorile îți țin bagajele închise cu fermoar, astfel încât nimic să nu cadă în caz de accident. Deși este puțin probabil ca bagajul să se deschidă, este foarte ușor ca rucsacii să se deschidă singuri după ce sunt aruncați. De regulă, există momente când gențile se deschid puțin de la sine, mai ales atunci când bagajul este încărcat. Riscul de a pierde ceva nu este prea ridicat, însă în cazul obiectelor mici, ar putea fi șanse mai mari.

Modele de rucsacuri cu încuietoare tip TSA

             Te-ai hotărât în ceea ce privește achiziționarea unui astfel de produs? Ai înțeles cât de importantă este siguranța bagajului tău și riscurile la care acesta este supus pe parcursul călătoriei? Iată câteva exemple de modele de pe site-ul nostru pe care ți le recomandă specialiștii noștri:

Rucsac Bange, rezistent la apă, model smart casual cu lacăt TSA

            Iată un exemplu foarte util ce poate fi folosit în mai multe moduri. Rucsacul Bange are un design deosebit, tip casual, cu o compartimentare diferită. Acesta poate fi folosit atât la birou, în călătorii, cât și în rutina zilnică. Materialele din care acesta este fabricat sunt de o calitate superioară, motiv pentru care rezistă la apă și este durabil.

Interiorul compartimentului 1:

 • 1 buzunar pentru laptop;

Interiorul compartimentului 2:

 • 1 buzunar cu fermoar.
 • 1 buzunar deschis.

Pe partea exterioară frontală:

 • 2 buzunare cu fermoar.
 • 2 buzunare laterale pentru apă sau umbrelă.

Partea din spate a ghiozdanului este fabricată din material respirabil, iar rucsacul este dotat cu un sistem de prindere pe mânerul valizei.

Rucsac Smart Unisex cu lacăt TSA BANGE BG7276

          Următorul produs din lista noastră de astăzi necesită o investiție ceva mai mare. Rucsacul unisex este conceput din mai multe materiale deosebite și are un fermoar ce rezistă la uzură și este rezistent la apă. Durata de viață a unui astfel de rucsac poate ajunge la câțiva ani. De asemenea, locurile ce au contact direct cu corpul sunt făcute din material respirabil.

          Baretele rucsacului sunt reglabile și sunt late pentru a oferi confort. Pe partea exterioară a acestora vei găsi un spațiu pentru atașarea accesoriilor (ochelari de soare, bandană, etc.), dar și un buzunar ascuns pentru cardul bancar. Fermoarul este dublu, iar lacatul TSA este atașat de acesta.

Interiorul compartimentului principal:

 • 3 buzunare pentru laptop de 15,6 inch, cu bandă de siguranță velcro;
 • Buzunarul pentru laptop este căptușit cu burete și catifea;
 • 7 buzunare mici deschise pentru accesorii.

Exteriorul rucsacului:

 • 2 buzunare deschise cu elastic, pentru sticla de apă și/sau umbrela;
 • 1 buzunar cu fermoar;
 • 1 port USB;
 • 1 mâner;
 • Lacăt TSA.

Rucsac pentru laptop cu carcasă tare și lacăt antifurt

            Tot pe magazinul nostru poți găsi și un rucsac pentru laptop care are implementat sistemul antifurt. Produsul are în dotare o carcasă tare care va ajuta la protecția laptopului, dar și un port USB. De asemenea, acesta poate fi închis cu lacătul TSA și poate fi deschis larg până la 180 de grade. Astfel, va putea fi accesat foarte ușor în interior. În interior vei găsi:

 • 2 buzunare cu bandă velcro pentru laptop și un buzunar cu fermoar;
 • 2 sloturi cu bandă elastică pentru alte obiecte (telefon, baterie portabilă, etc.).

         Părțile care au contact direct cu corpul sunt făcute din material respirabil și moale pentru a asigura un confort maxim. Produsul se găsește la un preț accesibil și îți va garanta protecția laptopului pe termen lung. De asemenea, un alt avantaj al acestuia este că îl poți purta și pe timp de ploaie, fiind făcut din material impermeabil.